mam 2 antenki, na aucie oczywiście ) A US nieeee, nieeee....)))
Trzeszczenie i stukanie pedału sprzęgła
Zwiń
X
-
Trzeszczenie i stukanie pedału sprzęgła
Dzisiaj jak wracałem z miasta zauważyłem że pedał sprzęgła przy wciskaniu i puszczaniu dość mocno skrzypi.
Wieczorem postanowiłem że zajrzę i czymś popsikam, i będzie git
Okazało się że nie jest git, wręcz przeciwnie ponieważ jak spryskałem(pod ręką miałem olej do łańcucha w sprayu)do doszło stukanie na samym końcu wciskania i jak puszczam też pod koniec
Co to może być :?: trzeszczenie prawie zniknęło, zobaczymy jak będzie jutro
O ile trzeszczenie można znieść, to to stukanie doprowadza mnie do szału, co ciekawe jak wciskam powoli to nic nie stuka
Nagrałem jak to działa
-
-
Ja ma to samo - mechanik powiedział żebym się nie przejmował.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abstinentWieczorem postanowiłem że zajrzę i czymś popsikam, i będzie git
Okazało się że nie jest git, wręcz przeciwnie ponieważ jak spryskałem(pod ręką miałem olej do łańcucha w sprayu)do doszło stukanie na samym końcu wciskania
To takie gdybanie... ale chyba narazie nie ma sensu co kolwiek robić i pchać się w jakiekolwiek koszta.. więc radio trochę głośniej
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abstinentdzisiaj zauważyłem że to trzeszczenie nie jest od pedała tylko gdzieś dalej pod maską, co to może być
1) Pedał sprzęgła jest hydrauliczny i "chodzi" na płynie z układu hamulcowego. W ogóle można powiedzieć, że to jest jeden układ. Więc syczenie hamulca może być powiązanie z trzeszczeniem pedału.
Druga myśl:
Może jesteś teraz troszke przewrażliwiony z tąd to "syczenie hamulca" (tak gdybam bo nie oceniam tego organoleptycznie), a trzeszczenie skoro dobiega spod maski podczas wciskania sprzęgła.. kiedyś przeczytałem, że oznakami kończącego się dwumasa jest wydawanie dziwnych dźwięków... ale jak mówie gdyba się fajnie
Sprawdź poziom płynu hamulcowego w zbiorniczku i zacznij myśleć o "fachowcu" :-) jak to coś poważnego..
Komentarz
-
-
byłem dzisiaj w serwisie i na złość nic nie trzeszczało, jeśli chodzi o hamulec to dziś chyba było normalnie(wczoraj jechałem bez osłony dolnej styropianowej, więc może dlatego było bardziej słychać)
to stukanie to prawdopodobnie pompka przy pedale, mechanik z aso kazał pojeździć, jak nie przejdzie to wymienić tą pompkę
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abstinentmechanik z aso kazał pojeździć, jak nie przejdzie to wymienić tą pompkę
Osobiście nic bym już tam nie psikał, tylko narazie jeździł :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez insChociaż rozumię, że w Twoim przypadku może być to troszkę irytujące.. trzeszczenie-stukanie pedału sprzęgła w bądź co bądź nowym aucie (paru letnim domniewam).
Osobiście nic bym już tam nie psikał, tylko narazie jeździł :-)
pojeżdżę to się zobaczy co i jak, może samo się wyleczy, jak nie to trzeba będzie zerknąć na tą pompkę
Komentarz
-
Komentarz